Algemene vragen

Bij de Labelshow ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit (resolutie) labels, stickers en etiketten dankzij digitale HP Indigo 6900 drukpersen.

Voor onze printers gebruiken we HP Indigo’s LEP-technologie, een printtechniek die gebruik maakt van zeer kleine inktdeeltjes voor een uniforme glans en een scherpe afbeelding.

Bij ons betaal je geen stans-en opstartkosten omdat wij alleen met de allernieuwste technieken werken. Wij laseren namelijk de stickers en etiketten na het printen. Hierdoor kunnen wij jouw ontwerp in elke vorm maken zonder dat daar dure stansen voor moeten worden aangemaakt. 

Tevens printen wij alleen digitaal waardoor de printer / drukpers niet op kleur hoeft te komen en zo geen onnodige kleur en meters materiaal verloren gaan. Wel zo duurzaam en voordelig. 

Let’s talk about money. Bij The Label Show heb je keuze uit verschillende betaalmethoden:

iDEAL: voor Nederlandse bankrekeningen.

Bancontact: voor Belgische bankrekeningen.

Creditcard: beschikbaar voor Mastercard en Visa.

Hoe werkt het bezorgen?

Ja, de meeste artikelen in ons assortiment kun je de volgende dag ophalen of met spoed laten bezorgen als je voor 16:30 uur besteld. Maar, voor niets gaat de zon op! Voor deze snelle service betaal je een spoedtoeslag. 

Iedere bezorgdienst fixt dit op een andere manier:

PostNL: De chauffeur probeert jouw pakket bij de buren af te leveren. Mocht dit niet lukken, gaat je pakket direct naar het dichtsbijzijnde afhaalpunt. Er volgt dus geen tweede bezorgpoging.

DHL: De chauffeur probeert jouw pakket bij de buren af te leveren. Mocht dit niet lukken, komen ze de volgende werkdag weer bij jou langs met je pakket. Mocht ook de tweede bezorgpoging niet lukken, wordt jouw pakket afgeleverd bij de dichtsbijzijnde afhaalpunt.

ONB: Ook de chauffeur van ONB probeert jouw pakket bij de buren af te leveren. Mocht dit niet lukken, komen ze de volgende werkdag weer bij jou langs met je pakket. In de meeste gevallen nemen ze contact met je op om samen met jou een oplossing te vinden.

Echt wel! Dat fixen wij gewoon voor je. Kies tijdens het afronden van je bestelling voor de optie ‘meerdere bezorgadressen’. Verzamel de adreslijsten in een Spreadsheet-bestand.

Hoe maak je bestanden op?

Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit. Zorg er daarom voor dat je bestanden goed zijn opgemaakt. Maak tijdens de opmaak van jouw PDF-bestand een inschatting welke resolutie geschikt is voor de toepassing. Normaal gesproken geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print. Lever echter geen onnodig grote bestanden aan. Lees bij de aanleverspecifacties hoe je dit precies moet doen.

Bekijk en kies de juiste rolwikkeling. Bij het bestellen van stickers en etiketten op rol bepaal je zelf hoe we deze voor je op de rol plaatsen. Dit noemen we de rolwikkeling. Wil je ze naar binnen gerold of juist met de afbeelding aan de buitenkant van de rol buiten? En vanuit welke hoek en richting moeten ze leesbaar zijn? Welke rolwikkeling je kiest, is afhankelijk van de toepassing. Bij het product stickers op rol kies je uit rolwikkeling 1 t/m 4, bij etiketten kun je kiezen uit alle onderstaande rolwikkelingen.

88327749 f360 4ca8 807a 95a5da8fabef Kies de juiste rolwikkeling

Rolwikkelschema

 • De rolwikkeling van rollen die je voor de label dispenser box bestelt, kan zowel met de sticker naar binnen als naar buiten gericht. Rollen met de afbeelding naar binnen gewikkeld heeft de voorkeur.
 • Maak je gebruik van een etiketteermachine of etiketten/stickers met oplopende nummering? Stem de rolwikkeling met ons af en check welke etiketten de etiketteermachine aankan voordat je gaat bestellen. Zo voorkom je teleurstelling en etiketten die machinaal onbruikbaar zijn óf die je in het ergste geval handmatig moet plakken. 
 • Bij het uploaden van je bestand hoef je jouw ontwerp niet meer extra te draaien.

Wanneer je één van de witprint opties kiest, kom je verderop in het bestelproces ‘Plaatsing witte inkt’ tegen. We leggen je graag uit hoe je de bestanden kunt opmaken. 

Plaatsing witte inkt: Wit aangegeven met steunkleur White

Bij deze optie is het van belang dat je elk onderdeel met witprint aangeeft met de steunkleur/spotcolor ‘White’. 

Een steunkleur (of spotcolor) ‘White’ aanmaken in Illustrator

 1. Selecteer de onderdelen die wit geprint moeten worden en geef ze een willekeurige kleur (bijvoorbeeld CMYK 100/0/0/0). 
 2. Kies via het menu in je venster ‘Stalen’ (of ‘Swatches) voor ‘Nieuw staal’. 
 3. Er verschijnt nu een pop-up venster waarin je de naam van de staal wijzigt in ‘White’ en het kleurtype in ‘Steunkleur’ (of ‘Spotcolor’). 

Tip: geef de steunkleur een opvallende kleur, zodat deze zichtbaar wordt in je ontwerp. Ondanks de opvallende kleur, printen we deze wit. 

Voilà! 

Tip: bestaat je opmaak uit twee ‘lagen’ (full color en White) over elkaar heen? Geef de bovenste laag dan het kenmerk ‘Vulling overdrukken’. Op deze manier worden beide lagen gelezen door ons printsysteem. 

Nog een tip: is jouw full color laag heel complex? Leg dan je ‘White’ laag boven en zet deze op overdruk. Deze opbouw van het bestand heeft geen invloed op de volgorde van printen, die wordt namelijk gebaseerd op de specificaties die je bij het bestellen invoert.

Voor bijna alle afwerkingen op geldt 1 cm afloop per zijde. Omdat 3mm ook vaak gebruikt wordt accepteren wij dat ook, echter beperkt het natuurlijk iets meer de veilige marge.

Bij Template-bestanden: hier werk je volgens het template en hoef je zelf geen extra afloop aan te brengen.

Houd altijd 1 cm (3mm wordt ook geaccepteerd) aan als veilige marge binnen het afgewerkte formaat bij producten die schoon- of contourgesneden worden. Plaats daarom geen belangrijke beelden, logo’s en/of teksten binnen deze marge omdat dit eventueel verloren kan gaan bij een afwijking in het snijden of afwerken van het product. Zorg ervoor dat je afloop niet wit is, maar laat je kleur of afbeelding doorlopen. Afloop vragen we natuurlijk niet voor niets, er is een kleine tolerantie nodig en zo voorkom je witte randen op je print. Een witte print of achtergrond is uiteraard een uitzondering hierop.

Last but not least: lever je bestanden zónder snijtekens aan. Dan staan de instellingen voor het exporteren altijd goed

Een alles verhelderende uitleg over een cutcontour, ofwel een snijlijn. Wat is het en hoe maak je deze?

Hoe maak ik een cutcontour?

Het maken van een cutcontour is alleen mogelijk in grafische software voor het maken van vector illustraties, zoals Adobe Illustrator. Fotobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Photoshop kan je niet gebruiken voor het maken van een cutcontour. Het cutcontour moet namelijk te allen tijde een vectorlijn zijn.

Stap 1

Maak eerst een lijn aan op je tekengebied in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat het een sluitende lijn is, zonder vulkleur. Geef de lijn een willekeurige kleur.

Stap 2

Klik dan op het menu rechtsboven op je Color (Kleur) venster. Zie je dit venster niet, activeer je deze in Window (Venster) en Color (Kleur).  Kies voor Create New Swatch (Nieuw staal maken). Een nieuwe staal kun je ook aanmaken via het venster Swatches (Stalen).

Stap 3

Er verschijnt een pop-up venster met de titel New Swatch (Nieuwe staal) in beeld. Deze geef je de naam Cutcontour, bij type kies je voor Spot Color (Steunkleur). Klik dan op OK. De kleur kies je zelf en het kan helpen een kleur te kiezen die afwijkt van het ontwerp. Zo zie je de snijlijn altijd goed. Meestal wordt hier 100% Magenta voor gebruikt. Welke kleur je ook kiest, we printen de snijlijn niet mee. Dat komt omdat je het cutcontour aangeeft met een steunkleur.

Handige tips

 • Gebruik alleen de naam Cutcontour in je bestand. Beschrijvingen als Cut contour of steunkleur Cutcontour geven een foutmelding in de Upload.  
 • Plaats geen cutcontour buiten het tekengebied en zorg dat deze niet door de afloop of andere tekengebieden lopen.
 • Laat de kleur van je ontwerp doorlopen rondom je aangemaakte contour om witte randen te voorkomen.
 • Zorg ervoor dat je cutcontour altijd 100% dekking heeft en je de kleurtint van deze staal/swatch op 100% zet anders verdwijnt deze in je bestand. 
 • Zet de uitlijning van je cutcontour altijd naar het midden. Bij uitlijning naar binnen of buiten maakt ons systeem er een dubbel contour van en kunnen we je print niet goed produceren.
 • Lever per tekengebied één sluitend contour aan, tenzij je binnen dit contour een of meerdere uitsparingen wilt. Dan geef je deze ook aan met een Cutcontour. Een ontwerp aanleveren met meerdere contouren is alleen mogelijk bij  Stickervellen en Vinylstickers met een kisscut afwerking.

Let op: zet je cutcontour nooit in een vergrendelde of niet-afdrukbare laag! In deze type lagen wordt je cutcontour niet uitgelezen.

Heb je het product dat je wilt bestellen geselecteerd en samengesteld? Dan is het tijd om bestand(en) met jouw ontwerp toe te voegen in The Labelshow Upload.

Stap 1

Selecteer in de derde stap van het bestellen ‘bestand uploaden’. De Upload opent automatisch.

Stap 2

Sleep de bestanden in het venster of voeg ze toe door op de groene knop Bestanden uploaden te klikken.

Stap 3

Je bestanden worden nu geladen in het venster. 

Let op: onze uploader gebruikt lage resolutie afbeelding die je niet kunt gebruiken als (kleur)proef.

 • Wil je de oplage wijzigen per bestand? Dit doe je eenvoudig door het getal naast het bestand te wijzigen. 
 • Heb je een dubbelzijdig product? Sleep dan je geüploade bestanden naar de kaders ‘voorkant’ en ‘achterkant’. Heb je één bestand voor zowel de voor- als achterzijde? Sleep dan hetzelfde bestand naar beide zijdes, zodat je niet twee keer hoeft te uploaden. 
 • Let erop dat je een dubbelzijdig bestand altijd leesbaar (rechtop) uploadt, zodat voor- en achterkant correct op elkaar komen.
 • Houd er bij asymmetrische contour gesneden bestanden rekening mee dat de achterzijde gespiegeld is (met uitzondering van tekst). Een cutcontour in de achterzijde is niet nodig.

Verschijnt er een oranje of rood uitroepteken? Grote kans dat er dan iets niet helemaal klopt aan je bestanden. Klik op het icoontje en de uitleg verschijnt in een pop-up. De meest voorkomende foutmeldingen:

 • ‘Formaat van geüploade bestand komt niet overeen met benodigde formaat’. Onderin het scherm wordt het benodigde formaat weergegeven. Vergelijk dit met het bestandsformaat onder jouw geüploade bestand. 
 • ‘Er is een probleem met het cutcontour in het bestand’.  Zorg bij de afwerking ‘contoursnijden’ dat je de snijlijn hebt aangegeven met de steunkleur ‘Cutcontour’. Alles gecheckt en akkoord? Klik dan op ‘Ik ben klaar’ en je keert automatisch terug naar je winkelmand. Bij de ‘status’ verschijnt nu de melding ‘Uploaden voltooid’. Nu kun je jouw bestelling op Probo.nl afronden.

Bestand wijzigen

Tijdens het bestellen kun je altijd terugkeren naar de stap ‘bestand uploaden’ om de Upload opnieuw te openen. Dit maakt het mogelijk om bestanden te verwijderen en/of nieuwe bestanden toe te voegen. Na het bevestigen van jouw order is wijzigen niet meer mogelijk.

Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit. Zorg daarom voor een goede opmaak van je bestanden. Goede ontwerpprogramma’s zijn ideaal voor het ontwerpen van jouw printproduct. Het aanbod van programma’s is groot en we snappen dat het lastig is om een keuze te maken. Daar helpen we je graag bij!

Tips

Populaire programma’s zijn Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Deze software pakketten zijn niet gratis, maar wel dé standaard in de grafische wereld. 

Je kunt jouw bestand ook opmaken in ontwerpsoftware zoals Easysign, CorelDraw, Photopaint, Bluebeam of QuarkXPress. Omdat wij  zelf niet met deze softwarepakketten werken, kunnen we hierin niet ondersteunen. 

Wil je goede software ondersteuning? Kies dan voor het Adobe Creative Cloud pakket. Wij kunnen je helpen met specifieke problemen, ook heeft Adobe zelf een uitstekende helpdesk.

Don’ts

We raden af om online ontwerpplatformen zoals Canva of Designbold te gebruiken. Dit geldt ook voor gratis opmaakprogramma’s zoals Inkscape of GIMP. Deze bestanden accepteert ons systeem in eerste instantie wel, maar leveren vaak problemen op in productie. Gebruik maken van deze platformen is eigen risico.

Absoluut ongeschikt voor het aanleveren van bestanden zijn programma’s als Microsoft Word, Publisher, Powerpoint en Paint. Dit zijn geen opmaaksoftwares en leveren daardoor veel en vaak problemen op.

De gratis bestandscontrole houdt in dat wij checken of je snijlijnen aanwezig zijn en ook daadwerkelijk snijlijnen zijn. Wij controleren niet of ze op de juiste plek zitten. Daarnaast waarschuwen we jou ook als de bestanden niet scherp genoeg zijn en dat er mogelijk pixels zichtbaar gaan worden.

Retourneren

Het herroepingsrecht is uitgesloten voor alle maatwerkproducten. Druk- en printwerk kun je daarom niet terugsturen. Dat is gepersonaliseerd en niet weer opnieuw te gebruiken. 

Is de order niet geleverd zoals je verwacht had door bijvoorbeeld beschadiging, productiefouten of kleurafwijkingen? We horen graag waarom jij niet tevreden bent de order. 

Niet-gepersonaliseerde producten kun je terugsturen.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product fysiek in bezit krijgt. Om gebruik te maken van het herroepingsrecht, moet je ons duidelijk aangeven dat je het product terug wil sturen. Dit kan bijvoorbeeld door ons een mail te sturen (info@thelabelshow.nl). Vermeld hierbij duidelijk je ordernummer.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je de betaling die je tot op dat moment hebt gedaan zo snel mogelijk weer terug. Dit zal niet later zijn dan 14 dagen nadat wij de melding hebben gekregen. Deze kosten zijn inclusief leverkosten, maar een uitzondering van andere extra kosten die je mogelijk gemaakt hebt. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de order in eerste instantie ook hebt betaald, tenzij je specifiek anders vermeldt. Hier rekenen wij geen extra kosten voor. Wij mogen de terugbetaling wel uitstellen tot wij de producten hebben ontvangen, of tot wanneer wij bewijs hebben gezien dat de producten zijn teruggestuurd.

Heb je aangegeven dat je producten wil terugsturen? Verstuur deze producten dan ook zo snel mogelijk. Wanneer wij de producten later dan 14 dagen na de melding van terugsturen ontvangen, vervalt het recht op herroepen. Zorg dus dat je bewijs hebt dat je de producten op tijd hebt verzonden.

Maak je directe kosten voor het terugsturen van de producten? Deze zijn dan voor jouw rekening.