WhatsApp Image 2022 01 14 at 11.43.31 AM jpeg

Ontdek de verhalen over de zelfklevende etiketten van DUTCH IPA

Als de zelfklevende etiketten niet blijven plakken, blijft het ook niet hangen. Dat geldt ook voor de verhalen van DUTCH IPA en elk label design. Wij zijn fan!

Maar first things first! Wat is IPA?

De India Pale Ale (IPA) is misschien wel de meest populaire bierstijl van het moment. Flink gehopt, bitter en verfrissend bier met typische aroma’s van ceder, citrus en tropisch fruit. Het ontstaan van IPA gaat terug naar de 17e eeuw toen Engeland veel overzeese koloniën had. De brouwers uit het stadje Burton-on-Trent brouwden in die tijd uitsluitend voor de Oost-Indische Compagnie. Om dit bier uiteindelijk bij de in India gestationeerde Britten te krijgen was een schip bijna vijf maanden onderweg – te lang om gewoon bier goed te houden. Door extra hop aan het bier toe te voegen (hop heeft een conserverende werking) bleef het bier langer goed. Het exportbier was zwaarder gehopt en daardoor bitterder. Uiteindelijk waren dit ook de Ales die buiten het Verenigd Koninkrijk zijn uitgevoerd, niet alleen naar India maar ook naar Amerika.

Schermafbeelding 2021 01 27 om 15.38.06 1
Bas Oosterwal, creative & innovation Director bij XXS Amsterdam en Cogonez is de cartoonist van DUTCHIPA en brengt de verhalen van Captain IPA tot leven.

DUTCH IPA

DUTCH IPA vertelt het verhaal van de Nederlandse kapitein IPA. Deze ruwe bolster voer tijdens de ‘gouden eeuw’ met regelmaat de wereld rond om te zoeken naar nieuwe smaken en aroma’s voor zijn geliefde drankje…bier. Maar deze reis ging niet zonder slag of stoot. Vele gevaren heeft hij moeten overwinnen. Van harde stormen tot sluwe piraten en van hongerige haaien tot de zinderende hitte. Maar niets kon avonturier en levensgenieter kapitein IPA ervan weerhouden om zijn doel te bereiken! Wat voor Popeye tijdens een ‘dippie’ een blikje spinazie is, is voor kapitein IPA een blikje DUTCH IPA. Je zal hem ook nooit zonder een blikje in zijn hand zien. De boot van kapitein IPA mocht dan van hout zijn, de kapitein zelf was een man van staal.

Wat wij zo tof vinden is dat de verhalen van Captain IPA terug te vinden zijn op de blikken en zelfklevende etiketten van DUTCH IPA.

De zelfklevende etiketten van DUTCH IPA

Elk zelfklevend etiket vertelt over de gevaren die hij heeft moeten overwinnen én over de smaken die de boventoon voeren van de betreffende IPA. Hoe zwaarder het bier in alcohol is, des te zwaarder de kapitein het heeft en de kleur van het etiket donkerder van kleur wordt.

zelfklevende etiketten

Deze ontdekkingstocht tot bijzondere IPA’s leidt bevestigen de World Beer Awards met maar liefst 4 prijzen.

Nieuwsgierig geworden? Check ze op dutchipa.com